Gästgiverier - Bäst information om Gästgiverier och Värdshus


Studio 54 - Världens mest kända innekrog

Kända innekrogar

En av världens mest kända innekrogar var den klassiska discot Studio 54 som öppnades 1977 och öppnade och stängde i omgångar fram till 1985. Detta disco var innekrogen nummer 1 i New York fram till 1981 och stället där alla kändisar var och alla andra ville vara.

Studio 54 är också namnet på en känd film som handlar om det extravaganta och dekadenta livet runt innekrogen.

Populära innekrogar

Innekrogar

En innekrog är en krog som är populär bland stadens kändisar och kändigendisar. För att bli klassificerad som en innekrog måste det alltid vara kö utanför, flertalet av kändisarna föredrar krogen framför andra och priserna på krogen är en bit högre än konkurrenterna.

Alla krögare vill att deras korg ska bli en innekrog. För att lyckas med detta måste man vara skicklig marknadsförare, ha stort kontaktnät bland kändisar och krogen behöver också vara annorlunda på något sätt.

De lyckade innekrogarna satsar mer på utskänkning av drinkar, vin och champagne än på lagad mat även om det oftast finns. En riktig innekrog stänger tidigt på morgonen vid tre eller fyra tiden och i vissa fall senare än det.Kända innekrogar i Sverige

Innekrogar i Sverige

I Sverige finns det och ett antal innekrogar som är mer kända än andra. De innekrogarna som har fått störst publicitet är:

  • Alexandra var den första riktiga innekrogen och nattklubben i Sverige som startade 1968.
  • Café Opera är en klassisk högprofil krog som öppnade 1980.
  • Park Lane i Göteborg är fantastik innekrog som öppnades för första gången 1991.
  • Spy Bar som öppnades 1995 var stället där alla kändisar villa vara.
  • Sturecompagniet som även drabbades av skottlossning med 4 döda som följd 1994.