Gästgiverier - Bäst information om Gästgiverier och Värdshus


Barer

Barer

Barer är ställen dit människor söker sig för att ta dricka gott och umgås med andra människor. På en riktig bar serveras drinkar, vin och öl över en bardisk där gästen kan sitta på ena sidan och bartendern arbetar med att bland drinkar på den andra sidan.

Baren har blivit den moderna människans vattenhål och likt många djur så samlas man ofta vid skymningen för att återställa vätskebalansen och socialisera med andra av samma art. Några tidiga barer i Sverige var gästgiverierna som låg längs de första landsvägarna.

Ordet bar kommer från engelska och syftar på den bardisk som skiljer gästen från bartendern och bär upp glasen och flaskorna.

Underhållning på barer

På de flesta barerna få man underhålla sig själv med hjälpa av att umgås med gamla bekantskaper eller träffa nya människor. Det finns en del barer som har en scen där band, trubadurer eller stå-upp-komiker framträder.

I en del länder förekommer också enklare form av underhållning på barerna som Go-Go-dans och liknande.Happy Hour på Baren

Happy Hour

Happy Hour (Glada Timmen) är en benämning då baren, ofta tidigt på kvällen, har specialpris på drinkar och öl. Anledningen till att baren rear ut ölen och drinkarna är att baren vill att folk ska komma tidigt på kvällen för att öka de totala försäljningen.

Ibland kan happy hour innebära att du får köpa två av någon men betalar bara för en.

After Work på barerna

After Work (efter arbetet) är en beteckning på tillfällen, ofta direkt efter arbetstidens slut, då barerna erbjuder en kombination av mat och dryck till reducerat pris. Orsaken till att baren sänker priset är att de vill att arbetskamraterna ska samlas för att både äta och dricka istället för att gå vare och en till sig och därmed ökar omsättningen för baren

Det vanligaste är after work på fredagar men många barer erbjuder after work veckans alla arbetsdagar.

Mer om barer

Du kan läsa mer om bland annat vilken känning som passar på en bar och viulka typer av barer som finns: